Вашият любимец - нашата страст
тибетски шпаньол

Тибетски Шпаньол

Малко куче, което е малко по-дълго, отколкото е високо, възрастният тибетски шпаньол е около 25 см висок и тежи приблизително 7-9 кг. Той има копринена, средно дълга козина, която е гладка по муцунката и покрита с косми по ушите, задната част на краката и опашката. Мъжките имат по-дебела козина и „грива“ около врата и раменете. Козината се среща във всякакви цветове и комбинации.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето тибетски шпаньол

Активно, будно малко куче, тибетският шпаньол е сдържан към непознати и напълно лоялен към своите близки. Той има щастлив характер, но доста независима малка душа. Той обаче не обича да се отделя от семейството си твърде дълго и може да бъде гласовит в задълженията си на пазач.

Произход на куче тибетски шпаньол

Отгледани от монаси, за да бъдат кучета пазачи в манастирите на Тибет, породата тибетски шпаньол няма общо с породата шпаньол, но може би носи името си на шпаньоли "играчки", тъй като е бил подарен като дипломатически подарък на кралски особи и благородници, на които е станала ценен спътник. В продължение на стотици години тибетският шпаньол се катери по стените на манастира, за да наблюдава, лаейки, за да предупреждава монасите, ако някой се приближи. И до ден днешен, в модерния дом, „тибито“ често търси висока точка, от която да наблюдава в своята самоназначена роля на куче пазач.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!