Вашият любимец - нашата страст
Тибетски мастиф

Тибетски Мастиф

Гигантско куче, малко по-дълго отколкото видоко, кучето тибетски мастиф е мощна, мускулеста порода, която е атлетична и пъргава, с достойно самообладание. Възрастните мъжки кучета са високи минимум 66 см, а женските - 61 см. Диапазонът на теглото е 36-72 кг, в зависимост от пола, височината и телосложението на кучето. Гъстата козина е доста дълга и има "грива" около врата и раменете, която е по-отличителна при мъжките кучета. Козината се среща в различни цветове и украски - за пълни подробности виж стандарта на породата.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Гигантска порода куче
 • Силно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Куче пазач до край, тибетският мастиф не е порода, която да приемате с лека ръка. Той е предпазлив към непознати и естествено защитава семейството и имуществото си. Необходими са опитно боравене, социализация и обучение, както при всички охранителни породи. В правилния дом той е спокоен, привързан, лоялен спътник.

Произход на куче

Древна порода, за която се смята, че датира отпреди 3000 години, породата кучета тибетски мастиф е била използвана като куче пазач в родната му страна, защитавайки имоти (включително манастири), както и добитък. Марко Поло съобщава, че тибетският мастиф е бил „висок като магаре с глас толкова силен, колкото този на лъв“. Породата е сравнително нова за останалата част от света, обичащ кучетата, привлякла вниманието на развъдчиците на Запад едва преди век.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!