Вашият любимец - нашата страст
Немски шпиц Мител

Среден немски шпиц

Средният немски шпиц е малко, компактно куче с дълга козина с типична люлееща се глава и опашка, извита на гърба. Те могат да се срещат във всички цветове и вариации (виж стандарта на породата за подробности). Полът на кучето трябва да е очевиден – мъжките са мъжествени на външен вид, а женските – женствени. Възрастните мител са високи 30-38 см и тежат 7-11 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Немският среден шпиц е весело, дружелюбно куче. Уверен, уравновесен спътник, не трябва да има признаци на нервност или агресия. Те са много активни и бдителни и обичат човешката компания, не харесват нищо повече от това да бъдат включени във всякакви семейни дейности.

Произход на куче

Породата немски шпиц произлиза директно от скандинавските пастирски кучета, като самоеда, които са били отнесени в Германия и Холандия от викингите през Средновековието. След това тези кучета се разпространяват в цяла Европа и се кръстосват с други пастирски/овчарски породи, което прави основата на типа шпиц. До 1700 г. шпицовете стават мода на британското общество и са били отглеждани по-малки във викториански времена, за да се получи играчката померан. Днешният немски шпиц има два размера в Обединеното кралство и развъждането между размерите е забранено от Kennel Club. Въпреки това Клайнс от време на време ще се появи в котилата на немски шпиц Мител и обратното поради смесеното потекло.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!