Вашият любимец - нашата страст
Шар пей

Шар Пей

Шар пей са лесно разпознаваеми по отпуснатите кожни гънки по телата им и „намръщените“ им изражения. Те са с правоъгълно телосложение и изглеждат мощни със здрави кости. Козината им е къса, настръхнала и груба на допир. Кучето шар пей се среща в много цветове – виж стандарта на породата за подробности. Възрастният шар пей е с размери 46-51 см и тегло около 18 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Добре социализираните шар пей са отдадени на семействата си. Те са лоялни, игриви и активни, но също така могат да бъдат упорити и агресивно пазещи територията си, ако не бъдат обучени правилно, когато са млади. Те са естествено подозрителни към непознати. Те ще се чувстват добре с котки, ако са били запознати с тях като кученца, но може да има проблеми при социализацията с други кучета. Освен това, често мразят студа.

Произход на куче

Породата кучета шар пей е на векове и е кръстоска на мастифа и скандинавската порода. Синият език е характеристика, споделена с чау чау и тази порода също присъства в нейния състав. Първоначално кучето шар пей се е смятало за деликатес в Китай и забраната им като домашни любимци на континента довежда почти до изчезване на породата. За щастие, Матго Лоу, загрижен развъдчик, успява да предизвика интерес в западния свят и породата е спасена. Когато шар пей за пръв път достига Запада през 70-те години на миналия век, те са класифицирани като най-рядката порода в света.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!