Вашият любимец - нашата страст
Ротвайлер

Ротвайлер

Кучетата ротвайлер (или „Rotties“) са големи, компактни кучета, известни със своята плътна черна козина с ясно очертани ръждиви петна. Те са силни и мощни кучета за техния размер. За своя размер ротвайлерите са много пъргави и могат да тичат и скачат с лекота. Възрастните женски са високи 58-64 см и тежат около 38 кг, докато възрастните мъжки са с размери 63-69 см и тежат около 50 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Ротвайлерите са безусловно лоялни към своите стопани и техните семейства и естествено ще защитават тях и тяхната собственост. Популярна порода сред безскрупулни развъдчици, важно е да намерите добре отгледано, добре социализирано кученце, тъй като темпераментите могат да варират. Значението на социализацията и обучението от ранна възраст не може да бъде преувеличено! Тази порода не е подходяща за начинаещ/неопитен собственик.

Произход на куче

Предците на ротвайлера може да са били кучетата, използвани от римските легиони, за да карат и пазят добитъка си, докато пресичат Алпите. През Средновековието, в Ротвайл, Германия, тези кучета са били кръстосани с местни овчарски кучета, за да се създаде „Ротвайлер Мецгерхунд“, Ротвайлското месарско куче. Месарите използвали тези кучета, за да карат и пазят добитъка си, докато той се придвижва пеша от град на град. През 19-ти век отглеждането на едър рогат добитък става незаконно в Германия и породата кучета ротвайлер претърпява упадък до 1914 г., когато отново се използват за войната, което доказва техните физически и умствени способности.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!