Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Пиренейско планинско куче

Пиренейско Планинско Куче

Те изглеждат изключително силни и същевременно са добре балансирани и елегантни, с небързащи, стабилни и плавни движения, които се задвижват от мощни задни крайници. Пиренейските планински кучета (или "Pyrs") са обикновени бели или бели с петна, вълче сиво, лимонено, оранжево или жълтокафяво по главите, ушите и корените на опашките. Минималният ръст за възрастен мъжки е 70 см и тегло 50 кг Възрастните женски са от 65см и 40кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Гигантска порода куче
 • Силно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Пиренейските планински кучета често стават привързани спътници. Те обаче могат да бъдат агресивни към други кучета с подобен размер. На непознатите няма да се вярва и вие и вашето семейство ще бъдете защитени от всякакви нежелани непознати. Пиренейските планински кучета могат да бъдат своенравни и упорити и не са подходящи за първо куче, тък като изискват по-опитен собственик.

Произход на куче

Произхождащи от Пиренеите, планините, които разделят Франция от Испания, точната история на породата пиренейско планинско куче е неизвестна, но е сигурно, че пазят стадата във Франция от хилядолетия. Намерени са вкаменелости от този тип порода, които датират от бронзовата епоха (1800-1000 пр. н. е.). Преди Френската революция породата може да бъде срещната да пази големите замъци в Южна Франция. Точно кои породи са допринесли за състава им не е известно, но Kuvasz от Унгария, Maremma Sheepdog от Италия и Anatolian Sheepdog от Турция са вероятни кандидати. И до днес породата се използва във Франция, като пазачи на овце и говеда от хищници и крадци на добитък.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!