Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Пиренейска овчарка

Пиринейско овчарско куче

Средно голямо куче, пиренейската овчарка е една от по-малките породи овчарки. Те са слаби и атлетични, с дълга или полу-дълга козина, която има „ветровит“ вид. Козината се среща в различни цветове, включително светлобежово, сиво, синьо мерл, шистово синьо или тигрово, черно или черно и бяло. Възрастните кучета са високи 40-48 см, а женските 38-46 см. Тежат около 7-15 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Куче със средна големина
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Любознателно, будно, енергично куче, Пиренейската овчарка е запазила силни пастирски инстинкти, които ще трябва да бъдат насочени положително. Той естествено е предпазлив към непознати, но трябва да бъде добронамерен с тях. Не е идеална порода за начинаещи, и ще пасне по-добре на по-опитни ръце, където може да се наслади на обучението напълно.

Произход на куче

Една от най-старите породи във Франция, породата Пиренейска овчарка – или Le Berger des Pyrenees – датира поне от 19 век. Тя е била използвана за пастир на големи стада овце в планинския район на Пиренеите и привлича вниманието на външния свят с Първата световна война, когато е използван като куче куриер от френската армия. Все още работи като овчарско куче в провинциална Франция, но основната му „работа“ днес е като компаньон.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!