Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
немска овчарка

Немска Овчарка

Породата немска овчарка е една от най-лесно разпознаваемите в света. Външният им вид трябва да изглежда като мускулесто, будно куче с благородно и дистанцирано отношение. Кучетата са подвижни и добре балансирани и се държат с гордост. Козината им варира в различни цветове (виж стандарта на породата) и се състои от твърда, груба и плоска горна козина с гъст подкосъм. Идеалната височина за възрастни мъжки е 63 см, а за жени 58 см. Диапазонът на теглото е 30-36 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Кучето немска овчарка ще изгради много тясна връзка със своя водач и ще иска да бъде с него/нея колкото е възможно повече. Въпреки че тази порода се нуждае от много внимание, ще ви върне стократно лоялност и неподкупни умения за охрана. От друга страна, ако не отделите време за общуване и обучение на немската си овчарка, ще има проблеми със самочувствието и непокорността. Това куче обича да учи и е много отзивчиво към обучението, така че трябва да се окаже отличен ученик в часовете за обучение.

Произход на куче

Създадена от различни овчарски кучета, породата немска овчарка първоначално е била отглеждана за пастирство и може да проследи произхода и назад до 7-ми век. Немските овчарски кучета (GSD) са показани за първи път през 1882 г., а през 1899 г. е създаден Verein fur Deutsche Schaferhunde, който е немският клуб за породи за GSD. Чрез този клуб са разработени GSD за използване в полицията и въоръжените сили, като по този начин са спасили породата от изчезване през трудните времена в началото на 20 век. По време на Първата световна война германците са използвали немски овчарки като куриерски кучета и за намиране на ранени. Съюзническите войници са се възхищавали на интелигентността и смелостта на кучетата и довели много от тях у дома след войната, като по този начин породата се установила в други страни.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!