Вашият любимец - нашата страст
Миниатюрен шнауцер

Мини Шнауцер

Представителите на породата Мини шнауцер са малки, здрави, мускулести кучета с будна визия. Веждите, мустаците и космите по краката им придават много отличителен външен вид. Те могат да бъдат в разцветка сол и пипер, черни със сребърни петна, плътно черни или бели на цвят, въпреки че рядко се среща бяло. В идеалния случай възрастните мъжки са високи 36 см и тежат 8 кг. Възрастните женски трябва да са с размери 33 см и тегло 7 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Хипоалергенна порода
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето

Кучето Мини шнауцер е малко, жизнено и активно. Може да бъде забавен, възнаграждаващ спътник. Те обаче могат да бъдат упорити и се нуждаят от последователно обучение и социализация. Като куче пазач, те са доста гласовити и бързо ще предупредят семейството за всеки непознат, който се приближава до тяхната територия.

Произход на куче

Средно голямо куче тип пинчер с остър косъм, открито през 15-ти век в Бавария, е било използвано за плъхове и други общи задължения във фермата. Именно от това куче произлизат и трите размера на шнауцера. Породата кучета Мини шнауцер е резултат от кръстосването на стандартния шнауцер с афенпинчер и други малки породи.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!