Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Lowchen (малко лъвско куче)

Лъвско куче / Лоучен

Една от най-големите породи играчки, възрастното куче Лоучен или малко лъвско куче достига 25-33 см и тежи 4-8 кг. Неговата дълга, копринена козина има характерната лъвска скоба, където козината е дълга и подобна на грива около гърдите и предните четвъртинки и късо подстригана върху задните части. Козината се предлага във всякакъв цвят или комбинация от цветове.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на породата лъвско куче

Щастливо, игриво, привързано куче, както бихте очаквали от порода компаньон, понякога лъвското куче може да защитава своите близки и затова ранната социализация е особено важна. То е бдително към заобикалящата го среда и има склонност да бъде гласовито, така че трябва да бъде обучено да не лае при най-малкия шум.

Произход на породата лъвско куче

Известно като Малкото лъвско куче заради традиционната си подстрижка на козината, произходът на породата кучета Лоучен не е известен. Дълго време се смята за една от породите от семейство Бишон, които произхождат от Средиземно море и са открити в южната част на Франция, в района на Лион. Друга теория предполага, че Лоучен всъщност е от Германия и вероятно произлиза от тибетски териер тип куче. Известно е, че подобно куче е имало в Европа от 1500 г. Някога най-рядкото куче в света - през 1969 г. са съществували само 40 кучета - Лоучен вече не е на ръба на изчезване, въпреки че все още е доста рядко.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!