Вашият любимец - нашата страст
Леонбергер

Леонбергер

Леонбергер е голямо, силно и мускулесто куче. Представителите имат необичайна особеност - ципести крака, което ги прави добри плувци. Те могат да бъдат лъвско златни, червени, червеникаво-кафяви, пясъчни (светлобежови или кремави) и всички комбинации между тях, с черна маска. Възрастните мъжки са с размери 72-80 см и тежат 34-50 кг. Възрастните женски са с размери 65-75 см и тежат 30-50 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Гигантска порода куче
 • Силно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Леонбергерите трябва да бъдат лесни, спокойни, лоялни и уравновесени. Те се разбират добре с други домашни любимци и деца и са игриви. Учат бързо и поради големия им размер обучението е особено важно и трябва да започне възможно най-рано.

Произход на куче

Породата кучета Леонбергер е създадена през 1840 г., за да прилича на лъва от герба на град Леонберг. Това е кръстоска между нюфаундленд и санбернар и обратна кръстоска на пиренейско планинско куче. Те стават много популярни и много видни хора са ги притежавали. По време на Първата световна война обаче те почти изчезват, тъй като хората не можели да си позволят да ги хранят. Шепата останали кучета са били внимателно отглеждани до Втората световна война, когато почти всички са изгубени отново. Днес кучето Леонбергер все още е сравнително рядко, но набира брой и популярност.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!