Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Английски Сетер

Лабрадор Ретривър

Лабрадорът е едро куче с добре оформено тяло. Главата му е широка, а очите му са меки и интелигентни. Опашката му има уникална форма, наподобяваща видра. Късата, гъста козина е в цвят черно, жълто или тъмен шоколад. Възрастните мъжки са с дължина 56-57 см и тежат около 30 кг, а женските са дълги 55-56 см и тежат около 28 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Не е пазач
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Породата лабрадор ретрийвър не произхожда от Лабрадор, а от бреговете на Нюфаундленд през 17 век. Те са били обучени да носят рибарските мрежи през ледените води на рибарите, а в началото на XIX век са пренесени в пристанището Пул във Великобритания. Те били толкова привлекателни, че рибарите получавали многобройни предложения от англичани да ги купят. Породата веднага се наложила като ловно куче. Графът на Малмсбъри бил много очарован от тези кучета, известни по това време като породата Сейнт Джон. Той започнал да ги развъжда, като ги нарекъл кучета лабрадори (или "лабс").

Характер на породата

Породата лабрадор определено е в челната тройка при избора на домашен любимец - стига да обичате упражненията! Те са приятелски настроени, добродушни кучета, които са привързани към всички. Те са адаптивни, общителни и контактуват добре с други животни и деца, защото са търпеливи и прощават, но с това никога не трябва да се злоупотребява. Те са изключително лоялни и обичат да бъдат част от всички аспекти на семейния живот. За да ви обърнат внимание, лабрадорите ще лаят на непознати, но после ще ги посрещнат с отворени обятия.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!