Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Комондор

Комондор

Големият, мощен Комондор има силно отличително бяло кожухче, където горната козина и подкосъма са заедно, за да образуват дълги, подобни на филц връзки. Възрастните кучета са средно 80 см високи и 50-61 кг тежки, а възрастните женски средно 70 см високи и 36-50 кг тежки.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Хипоалергенна порода
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Порода за охрана, комондорът не е за всеки и трябва да се обмисли внимателно, преди да се купи такъв. Предпазлив към непознати, той е отдаден на семейството си и ще ги пази и защитава от всичко, което смята за заплаха. Ранната социализация е от съществено значение, заедно с внимателното обучение и общуване през целия му живот.

Произход на куче

Кучето Комондор е древна порода, която е известна в родната му родина Унгария от хиляди години. То пристига в Унгария с номадските маджари, за които е било пазач на стадото, и може да е произлязло от голямата Овчарка, друг защитник на стадото, от Кавказкия регион на югозападна Русия. Отличителното жилаво палто на кучето Комондор би предложило защита не само срещу суровите стихии, но и срещу най-свирепите хищници, включително вълци.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!