Вашият любимец - нашата страст
Керн териер

Керн Териер

Късокраки и добре сложени, керн териерите имат лисиче изражение, твърда козина и малки, заострени уши. Въпреки че не са тежко, те са мускулести, подобни на малки кучета работници, с твърда, обилна външна козина и къс, мек, плътен подкосъм. Представителите на керн териер се срещат в кремав, пшеничен, червен, сив или почти черен цвят с тигрови петна във всички цветове. Възрастните керн териер са с размери 28-31 см и тежат около 6-7,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето керн териер

Това е весела, будна, жизнена и екстровертна порода, която може да бъде обучена да живее щастливо с деца. Те също ще се разбират с други кучета, въпреки че някои ще отстояват позицията си. Трябва да бъдат научени в ранна възраст да приемат котки и други домашни любимци, в противен случай, ще ги преследват, когато пораснат. Това могат да бъдат независими и упорити кучета; следователно нежното, последователно обучение е от съществено значение.

Произход на куче керн териер

Керн са местни жители на западните острови на Шотландия и по-специално на остров Скай и са известни от 1500 г. Породата е кръстена на скалите (cairns), които са били издигнати, за да маркират граница или гроб. Тези скали се превърнали в любимото скривалище на лисици и други вредители, а малкото, но безстрашно куче от породата керн териер било предназначено да прогонва вредителите. От голямо разнообразие от кучета тип териер бавно се появяват четири отделни породи: Cairn, Skye, West Highland White и Scottish.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!