Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Късокосместо Чихуахуа

Чихуахуа (Късокосместо)

Най-малкото куче с ябълковиден череп и гладка, фина козина,породата Чихуахуа е с гладка къса козина и се среща в различни цветове - от пепеляво до черно. Възрастните кучета са дребни и компактни, с размери 15-23 см и тегло между 1,8 и 2,7 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Мини куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Най-малкото куче с ябълковиден череп и гладка, фина козина,породата Чихуахуа е с гладка къса козина и се среща в различни цветове - от пепеляво до черно. Възрастните кучета са дребни и компактни, с размери 15-23 см и тегло между 1,8 и 2,7 кг.

Произход на породата

Малкото куче, наречено Течичи, е било важна част от културите на толтеките и ацтеките. Течичи са били домашните любимци на богатите и са ги кремирали заедно с мъртвите, за да поемат греховете на починалия, така че той да може да премине в отвъдното, без да разгневи боговете. Кучетата трябвало също така да водят починалия през подземния свят и да се борят със злите духове. Някои смятат, че Чихуахуа е резултат от размножаването на Течичи и малко безкосместо куче от Азия. Чихуахуа е щат в Мексико и именно от него е изнесена за първи път в Америка съвременната порода кучета Чихуахуа. Според теорията, тя се е развила от древните щамове на Течичи, смесени с малки кучета от Мексико, Аризона и Тексас.

Характер на породата

Чихуахуа е склонно да се обвърже с един или двама души, с които ще се държи любопитно, жизнено и интелигентно, както и ще бъде дълбоко привързано. Въпреки това, без адекватна социализация, кучето от тази породата няма да се отнася добре към непознати и може да изглежда нервно, раздразнително и дори избухливо. Чихуахуа трябва да се социализира възможно най-рано, в противен случай то ще стане тревожно в нова среда и няма да се разбира с непознати, деца и други домашни любимци. Това е кланова порода, която обича да е в глутница, сформирана само от Чихуахуа.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!