Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Ховаварт

Ховаварт

Голямо, мощно куче със средна/дълга козина, Ховаварт е малко по-дълъг, отколкото е висок. Кучетата са забележимо мъжествени, а женските - женствени. Възрастните мъжки са високи 63-70 см и тежат 30-40 кг, а женските са високи 58-65 см и тежат 25-35 кг. Устойчивата на атмосферни влияния козина се предлага в черно, русо или черно и златно.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Уверено, смело и многостранно куче, Ховаварт е лоялно, предано куче-компаньон. Той има силни наклонности към пазене и защитава дома и семейството си, така че ранната социализация е от съществено значение, но като цяло той е с толерантен, уравновесен характер.

Произход на куче

Тази немска порода е отглеждана за охрана на добитък, ферми и дори замъци през Средновековието. За съжаление, породата кучета Ховаварт изчезва, но е пресъздадена от зоолог на име д-р Кониг след Първата световна война. Той открива кучета, подобни на Ховаварт, в районите на Харц и Шварцвалд, където породата първоначално е открита, и ги развъжда с немската овчарка, унгарския кувас, нюфаундленд, леонбергер и други подобни породи, докато породата не съвпада с тази, открита в стари рисунки.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!