Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Голдън Ретривър

Голдън Ретривър

Известен с лъскавата си, средно дълга златиста козина, голдън ретривърът има дружелюбно изражение с перфектна симетрия. Движенията му са плавни и перфектни, покриващи земята с дълги, мощни крачки. Възрастните мъжки достигат до височина 56-61 см и тегло 30-34 кг, а женските - до височина 51-56 см и тегло 27-32 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Не е пазач
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Сър Дъдли Марджърибанкс (лорд Туидмаут) харесва жълтия цвят на ретривъра и през 1865 г. се сдобива с куче на име "Nous" от Брайтън, Англия. Използва го за женска Туид уотър шпаньол, която е куче за апортиране с цвят на черен дроб. След 20 години по-нататъшно развъждане и внасяне на лабрадор ретривъри, червени сетери и вероятно една или две хрътки за подобряване на обонянието и за добавяне на кости, се създава породата голдън ретривър. През 1908 г. тя е регистрирана и представяна като голдън флаткоут до 1913 г., когато наименованието ѝ се променя на голдън или жълт ретривър. Накрая, през 1920 г., те приемат името, което носят и днес.

Характер на породата

Голдън ретривърите са кротки кучета с благ характер и обикновено се адаптират добре към семейния живот. Обичат да участват във всякакви дейности, независимо дали са на закрито, или на открито. Те са преди всичко ретривъри и ще влачат, дърпат или  ще се опитат да носят всичко, което може да поберат в устата си. Обичат също така и водата и затова трябва да се внимава за тяхната безопасност, когато наблизо има вода. Въпреки това, тъй като голдън ретривърите са притеснителни, трябва да се внимава много по време на обучението, като се гарантира, че чувствителността им е под контрол през цялото време.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!