Вашият любимец - нашата страст
Weimaraner (къса/гладка козина)

Ваймаранер

Със сребристосивата си, гладка, къса козина, кучето Ваймаранер е една от най-забележителните породи. Най-високите от групата гундог, те са грациозни, бързи, и се отличават с издръжливостта си. Има две разновидности: късокосмест и дългокосмест, като вторият е по-рядко срещан. Преобладаващата окраска на кучетата от породата Ваймаранер е сребристосива с нюанси на мише или сърнесто сиво. Възрастните мъжки са високи 61-69 см и тежат около 27 кг, докато женските са 56-64 см и тежат около 22,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Ваймаранерите са универсални кучета, които обичат семейния живот. Те са дружелюбни и енергични, но със своята бдителност са отлични кучета пазачи. Те са с много силен характер, така че не са идеалното първо куче за начинаещ собственик, но ако имате опит и можете да ги социализирате, обучавате и упражнявате, те са много възнаграждаващ спътник.

Произход на куче

Породата кучета Ваймаранер се появява в картина на Ван Дайк от началото на 1600 г. Смята се, че породата идва от състав, подобен на немския късокосмест пойнтер, като блъдхаунд е добавен рано чрез кръстоски с една или повече от различните породи. Породата носи името си от двора на Карл Август, Великият херцог на Ваймар, и някога е била използвана за лов на едър дивеч, вълци, диви котки, елени, мечки и др. Когато едрият дивеч изчезва от Европа в края на 1800 г., Кучетата Ваймаранер се срещат рядко. Въпреки това, със селективно развъждане, се утвърждават като ловци на дребен дивеч и кучета за птици.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!