Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Френски булдог

Френски Булдог

Френският булдог се разпознава лесно по големите си уши, наподобяващи такива на прилеп. Той е дребно куче с плоска муцуна и къса, лъскава козина. Тя може да е в цвят бриндж, пиед или фав. Френското булдоче може да достигне ръст около 27-34,5 см, когато вече е напълно пораснало. Възрастните мъжки тежат 12,5 кг, а женските - 11 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по половин час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход на породата

Породата Toy Bulldog е била популярна сред производителите на дантели в Мидлендс, чиито кучета ги придружавали във фабриките. Работниците, които се премествали във Франция, за да се занимават с търговия, вземали кучетата си със себе си, където ги кръстосвали с такива с по-късо лице. Така се появил познатият ни днес Френски булдог.

Характер на породата

Френският булдог е весела порода, изпълнена с живот и привързана към близките си. Това е смело куче, което си мисли, че е в пъти по-голямо, отколкото е в действителност. Поради тази причина е малко вероятно да се отдръпне, ако бъде предизвикано от друго куче (някои кучета не могат да "разчетат" изрежението на плоското лице на Френския булдог и го приемат за заплаха).

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!