Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Ердел териер

Ердел Териер

Това е кралят на териерите – най-големият от групата породи териери, с размери при възрастните от 58 до 61 см до върха на рамото, а женските 56 до 59 см и тежащи около 25-28 кг за мъжки и 21-23 кг за женски, в зависимост от телосложението им. Доста здраво, мускулестото му тяло е покрито с твърда, жилава козина, която е черна, сива или кафява.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Подобно на повечето породи кучета териер, кучето Airedale е уверено, смело и общително. Дружелюбна, енергична порода кучета, която се учи бързо, понася добре обучението – било то в кучешки спорт като аджилити или забавно послушание у дома или в клас.

Произход на куче

Породата кучета Ердел териер е потомък на вече изчезналия черно-тен териер. Тя е разработена през 19 век в долините на реките Aire, Wharfe и Calder в Йоркшир от ловци на видри, които искали териер да работи за хващането на видри и да служи като куче пазач. Големи работни разновидности на териер са били кръстосани с Otterhound, за да се получи достатъчно голямо куче, за да се справя с възрастни язовци и видри. По-късно кръстосване с ирландски териер и вероятно уелски териер води до определянето на размера и вида.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!