Вашият любимец - нашата страст
Munsterlander (голям)

Голям Мюнстерлендер

Големите Мюнстерлендър-и (или „Munsters“) са кучета с добри пропорции, които се държат добре. Козината им е дълга и гъста с много косми по краката и опашката. По-малките им роднини са по-сетерски, но във всички останали аспекти, с изключение на окраската, си приличат на външен вид. Големите Мюнстерлендър-и са или черни, или черни с бяло, докато по-малката версия е кафява (червеникавокафяв цвят) и бяла или червеникавокафяво-пъстра. Възрастното куче Голям Мюнстерлендър е високо 60-65 см и тежи около 25-29 кг, а женските са 58-63 см и около 25 кг. Възрастният Малък Мюнстерлендър достига 54 см за възрастни мъжки и 52 см за женски, с тегло около 15-17 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето

Тези мили, привързани кучета се свързват добре със семейството, други кучета и домашни любимци. Повечето от тях имат голямо търпение към децата. В съюото време ще действат като кучета пазачи, когато е необходимо и могат да бъдат доста гласовити. Те са смели, готови за изпълняване на команди и имат много нежен характер. Те се нуждаят от стопани, които ще прекарват много време и ще им дават много обич. Създават впечатлението, че напълно се наслаждават на живота и искат собствениците им да правят същото!

Произход на куче

През 1800 г. кучетата птичари в Германия се предлагат във всякакви форми, размери и цветове на козината. През втората половина на 19 век, поради нарастващия интерес към отделните породи, отделните типове се разделят. Когато Германският клуб на дългокосместите пойнтери изготвя своите стандарти, по някаква причина единственият разрешен цвят е бил червеникавокафевият и белият. Черно-бели кученца, много от които с отлични кръвни линии, са раздадени на фермери и ловци от района на Мюнстер в Германия. Цветът е нямал значение за тях и затова тези кученца са били развъждани, като вероятно са били вкарани други породи, напр. тип шпаньол или сетер, докато през 1919 г. породата кучета Голям мюнстерландер не получава признание сама по себе си, за да го разграничи от по-малката версия.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!