Вашият любимец - нашата страст
Коли (грубо)

Дългокосместо Коли

Дългокосместите коли са средни/големи кучета с достойнство и красота със сладък, изразителен външен вид. Те имат изобилие от козини, които се предлагат в самур, самур и бяло, трицветно и синьо мерл, и удължени, изсечени глави. Възрастните мъжки са с размери 56-61 см и тежат 27-34 кг, а възрастните женски са 51-56 см и тежат 23-30 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Дългокосместите коли имат приятелски нагласи с минимални следи от нервност или агресия. Те са щастливи кучета, които се свързват много тясно със семействата си. Много защитаващи домашната си среда, ще приемат топло поканени приятели. Дългокосместите коли се учат много бързо и процъфтяват, когато им бъдат поставени нови предизвикателства за обучение.

Произход на куче

Смята се, че породата кучета Rough Collie произлиза от кучета, които придружават римските нашественици през 50 г. пр. н. е. и местни шотландски кучета. Вероятно са получили името си от вид черна овца Colleys, отглеждана в низините на Шотландия. През 1860 г. кралица Виктория се запленила от тези кучета, когато посетила шотландското си имение в Балморал и взела няколко със себе си в замъка Уиндзор. Известно по това време като шотландска овчарка, дългокосместото коли за първи път влиза в изложбения ринг на Бирмингамската изложба на кучешките общества и скоро става много търсено.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!