Вашият любимец - нашата страст
Дакел (дългокосмест)

Дългокосмест Дакел

Стандартната порода дългокосмест дакел е ниска, но не малка! Той е хрътка със среден размер на къси крака, висока около 35 см и тежаща 9-12 кг, когато е напълно пораснал. Има привлекателна мека, права козина, която се предлага в различни цветове (виж стандарта на породата за пълни подробности).

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Породата Дългокосмест дакел е жизнено, дръзко и смело куче. Той може да има упорита, независима черта, но за тях често се казва, че са по-спокойни и по-послушни от другите две разновидности на козината (гладка и остра). Той има добър нос и обича да проследява миризми, когато е на открито, но също така е страхотно домашно куче, известно с това, че е добродушно и лоялно. Дългокосместият дакел обича хората и е възнаграждаващ, привързан спътник.

Произход на куче

Дакелите могат да бъдат проследени до 15-ти век в Германия, въпреки че подобни кучета се появяват в древното египетско и мексиканско изкуство. Германският стандарт на породата е определен през 1879 г., а клубът на породата е създаден през 1888 г. Дакелите идват във Великобритания с принц Алберт и стават популярни във Великобритания и Америка през 19-ти век, но губят популярност по време на Първата световна война поради немсия си произход. Предразсъдъците обаче са загърбени и кучето отново е любим семеен домашен любимец и другар при лов. Стандартните дакели са използвани предимно за лов на язовци, но и за друг дивеч.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!