Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
чау чау (грубо)

Грубокосмест Чау Чау

Грубокосместият чау-чау е ниско, компактно куче. Опашката е извита над гърба. Вътрешността на устата и езикът са сини/черни на цвят. Има два вида козина – дълга и гладка – и широка гама от цветове (черно, червено, синьо, кафяво, кремаво или бяло). Възрастните мъжки са с размери 48-56 см и тежат около 26-32 кг. Възрастните женски са с размери 46-51 см и тежат 20-25 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Чау-чау е дистанцирано, независимо куче, което може да бъде и упорито. Могат да се привържат към един човек и да са агресивни ако почувстват, че те или собственикът им са застрашени. Може да изглеждат като пухкаво плюшено мече, но не са. Развъдчиците са подобрили темперамента им през последните години и се смята, че много лошият характер на чау се дължат на липсата на подходящо обучение и социализация, когато са били млади. Докато се запознават с деца, котки и други домашни любимци, когато са малки, проблемите могат да бъдат предотвратени.

Произход на куче

Произходът на породата кучета чау чау е малко мистериозен, но те вероятно идват от Монголия и Манджурия, където месото им някога е било деликатес, а козината им е използвана за дрехи, и след това са въведени в Китай. Преди векове те са били използвани за защита на храмовете от зли духове. Чау също е било използвано като ловно куче от аристократите, куче пазач срещу натрапници, теглене на шейни и каруци и като куче пазач. Смята се, че породите шпиц произлизат от чау-чау.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!