Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Малък шпаньол с къса, но изразена муцуна, големи кафяви очи и копринена козина. Цвета на козината на кавалерите може да е с черен и слънчев тен, рубинен, червен и бял (Бленхайм), както и трицветна (кестеняви нюанси на перленобял фон). Възрастните кучета са с ръст 30-33 см и тегло 5,5-8 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е леко обучение
 • Наслаждава се на кратки разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Чудесен с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Произход на породата

Първоначалната порода кучета Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е създадена на базата на шпаньолите-играчки, изобразени на картините на художници от 16, 17 и 18 век, като Тициан и Гейнсбъро. Те са били много разпространени като домашни любимци на дамите и са ги използвали за затопляне на скута. Крал Чарлз II толкова обичал своите шпаньоли, че не можел да се раздели с тях. Към 1800 г. разновидността с изпъкнал нос придобива популярност и оригиналният шпаньол е почти изгубен. Единствено херцогът на Марлборо поддържал жив род, като ги развъждал в замъка Бленхайм. През 1926 г. американецът Розуел Елдридж се опитва да възстанови оригиналното куче от породата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол, като предлага награда за куче с външния вид на кучетата от историческия портрет. Наградата е раздадена на изложението Crufts срещу значителната за онова време сума от 25 паунда.

Характер на породата

Това е любвеобилно, невзискателно семейно куче, което е дружелюбно с всички, така че е добър компаньон за малки деца и по-активни възрастни хора. Не лаят много, но ще сигнализират за непознати. Те обаче не са кучета пазачи, тъй като посрещат топло повечето хора. Кавалер Кинг Чарлз Шпаньолите се разбират с всички, включително с котки и други дребни домашни любимци. Тъй като са сравнително малки и лекомислени, те са добри спътници при пътуване.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!