Вашият любимец - нашата страст
Bull Terrier

Бултериер

Бултериерът е здраво сложено куче с добре равити гърдни мускули. Имат дълга, силна глава с яйцевидна форма и римски нос. Най-обичайният цвят за тази порода е бял, често с цветна маркировка на главата или понякога на гърба. Те също могат да бъдат черни, тигрови, червени, светлокафяви или трицветни. Възрастните са около 45 см височина и 33 кг тегло.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Куче със средна големина
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето

Бултериерите са дружелюбни кучета с привидно прекрасно чувство за хумор. Те могат да бъдат упорити и не са идеални кучета за първи собственик. Като порода те обикновено са спокойни, но трябва да се помни, че първоначално са били отглеждани като бойни кучета и ще реагират, ако бъдат предизвикани, но обикновено няма да направят първия ход. Те са много привързани кучета и обичат компанията, така че не е добра идея да ги оставяте сами за дълги периоди от време, тъй като със силните си челюсти могат да причинят много щети, ако се отегчат.

Произход на куче

Отгледано чрез кръстосване на булдог с териер, това куче е произведено да се бие до смърт в кървавия спорт стръв за бикове. Сега те са едни от най-популярните кучета във Великобритания и са се доказали като безупречно куче пазач. Породата миниатюрен бултериер съществува толкова дълго, колкото и стандартният, и е призната като отделна порода от Британския киноложки клуб през 1939 г.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!