Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Бриар

Бриар

Кучетата Бриар са големи (но не тежки), красиви кучета с отличителна дълга козина. Най-често срещаните цветове са черно и светлобежово, въпреки че се среща и шистово сиво. Те са мускулести, здрави и с добри пропорции. Техните мускулести шии носят главите си с гордост. Въпреки цялата козина, която имат около очите си, те имат много остро зрение! Възрастните женски са с размери 58-65 см и тежат около 34 кг; възрастните мъжки са с размери 61-69 см и тежат около 38,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка всеки ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Защитни по природа, кучетата Бриар са здрави, бдителни и смели кучета и могат да бъдат проблемни с други кучета, ако не се третират правилно. Те ще приемат други домашни любимци, ако бъдат представени правилно. Най-щастливи са в дома като част от семейството и ще гледат на непознати подозрително. Те са оживени кучета, които обичат да участват в игри, но могат да станат груби; следователно трябва да се внимава, ако в домакинството има по-малки деца.

Произход на куче

Точният произход на породата кучета Бриар е неизвестен, но се смята, че те са били установени в Европа през Средновековието, произлизащи от ориенталски овчарски кучета с кръстоски с местни породи пазачи. Във Франция тази комбинация създава кучето Бриар. Една версия на древна приказка гласи, че Обри от Мондидие е бил убит, като единственият свидетел е кучето му. Кучето следвало убиеца непрекъснато и кралят бил уведомен за ситуацията и наредил двубой между убиеца и кучето (често срещано явление през Средновековието). Кучето победило! Физическите и работни способности на Бриар предполагат произход от кучето на Обри. Породата е взела името си от производно на френския регион Бри.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!