Вашият любимец - нашата страст
Bracco Italiano

Брако Италиано

Брако Италиано е голямо, силно, мускулесто и активно куче с фина къса козина. Има характерно оформена глава, дълги уши и добре развити челюсти. Кучетата от породата могат да бъдат оранжево-бели, оранжево-червени, кестеново-бели или кестеново-червени на цвят. Възрастните мъжки са 58-67 см, а женските в идеалния случай трябва да са 55-62 см. Теглото варира между 25-40 кг, пропорционално на височината на кучето.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето

Те са интелигентни, верни и любящи кучета, които могат да се разбират добре както с деца, така и с други кучета. Идеално пригодени са за активен начин на живот в провинцията и с удоволствие ще бъдат както семейни, така и работни кучета в едно. Въпреки че са нетърпеливи да учат и да изпълняват, трябва да се помни, че това куче е чувствително и обучението трябва да се извършва по нежен начин. Те не са най-добрата порода за начинаещ/за първи път собственик на куче.

Произход на куче

Това куче е древна порода и е отбелязано в картини и писания от 4-ти и 5-ти век пр.н.е. Смята се, че произлиза от кръстосването на мастиф с египетска хрътка. През 1700 г. италианските ловци разработили породата кучета Bracco Italiano за лов, проследяване и насочване на дивеч. Преди да се използва оръжие за лов, тези кучета са били използвани за вкарване на дивеч в мрежите на ловците. Първите от тези кучета пристигат в Обединеното Кралство в края на 80-те години на миналия век и днес все още са малко на брой.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!