Вашият любимец - нашата страст
Бордър териер

Бордър Териер

Бордър териерите са средно големи териери с характерни видроподобни глави. Те са предимно работни кучета с груба, гъста козина, която се среща в различни цветове, включително червено, пшеничено, сиво и жълтокафяво или синкаво и жълтокафяво. Средно възрастните мъжки са с размери 30,5 см и тежат 6-7 кг. Възрастните женски са с размери около 28 см и тежат между 5-6,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани без опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един час на ден
 • Малко куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Породата бордър териер е привързана, обичаща забавленията. Те са смели, адаптивни и добри с хората, особено с децата. Като цяло непринудени, имат независим характер и обичат сами да вземат решения. Бордърът обича да преследва зайци и катерици, но ще живее в хармония с други домашни любимци, ако се социализира и бъде представен внимателно. Това куче е еднакво у дома си в града или на село.

Произход на куче

Породата кучета бордър териер се появява за първи път през 18 век и оттогава се е променила малко. Те са били използвани като работни териери в шотландските граници, за лов на лисици и добитък. По време на своята история са били известни като ридуотър териер и кокетдейл териер, но днес се наричат гранични териери. Денс все още са работещи териери в провинцията, но в градските райони са предимно семейни спътници.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!