Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Боксер

Боксер

Кучето Боксер е средно голямо, много мускулесто, здраво и с добре развита гръдна мускулатура. Имат къса муцуна и леко вирната брадичка. Цветът на късата козина е светлобежов и тигровочервен, обикновено с някои бели петна; те могат да бъдат и изцяло бели на цвят. Средната височина на възрастните мъжки е 57-63 см, а теглото им е 30-32 кг. Възрастните женски в идеалния случай са 53-59 см и тежат приблизително 25-27 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Голямо куче
 • Минимално лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Кучетата боксер остават като кученца през целия си живот, което ги прави буйви! Живи, силни и лоялни, те са страхотни домашни любимци за цялото семейство, както за възрастни, така и за деца, но могат да бъдат буйни, така че може да не са подходящи в дом с много малки деца. Безстрашни и много самоуверени, те не бързат да започнат битка, но са повече от способни да се защитят, ако трябва. Могат да бъдат много разрушителни, ако бъдат оставени сами у дома за дълги периоди от време.

Произход на куче

Породата кучета боксер е получена от две кучета тип мастиф, използвани като ловни кучета през Средновековието в Германия. Тези кучета са били използвани за лов на глигани, мечки и елени. Предшествениците на кучето боксер също са били използвани като стръв за бикове, когато това се е превърнало в спорт. През 19-ти век тези породи са кръстосани с булдога и е създадено кучето боксер.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!