Вашият любимец - нашата страст
Блъдхаунд

Блъдхаунд

Лесно разпознаваеми поради своите благородни, набръчкани глави, увиснали долни клепачи и дълги, висящи уши. Кучетата от породата Блъдхаунд имат мощни тела и крайници и са наистина големи! Те имат къса, гладка козина, която бива черна с тен, чернокожа с тен и червена. Възрастните женски са с височина 58-63 см, а мъжките - 63-69 см. Тежат 41-50 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае и предупреждава
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход на породата

Произходът на съвременните породи кучета Блъдхаунд тръгва от манастира Сейнт Хубертс, където кучетата, наречени "Segusius", първоначално са били използвани за проследяване на вълци, големи котки и елени, както и на следи от ранен дивеч. Когато нормандците завладяват Англия през 1066 г., те внасят много от своите кучета, като породата "St Hubert Hound" са едни от тях. След като са пренесени в Англия стават известни като "Bloodhounds" - или по-точно казано, това са кучетата с черен цвят на кожата и тен (белите са наричани "Talbot Hounds"). Съвременният Блъдхаунд не е идентичен на кучето от онова време, но все още се нарича Chien du St Hubert в Белгия.

Характер на породата

Това са кротки и любвеобилни кучета, които обикновено се разбират добре с деца и може да живеят в хармония с други кучета и домашни любимци. Дружелюбни са и ще посрещнат както желани, така и нежелани посетители. Въпреки че са тихи в къщи, навън може да са много шумни. Те са семейни кучета и не обичат да бъдат оставяни сами.

Здраве на породата

Упражнения за породата

Хранене на породата

Поддръжка на козината

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!