Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Белгийска Овчарка Малиноа

Белгийска Овчарка Малиноа

Малиноа е средно голямо, късокосместо куче с квадратни очертания. Въпреки че хората често го бъркат с немската овчарка, то е с по-квадратен профил, с по-леки кости и по-изящна глава. Козината на Малиноа е с пепеляв, червен или сив цвят и има черни оттенъци по върховете на косъма. Опашката му обикновено е по-тъмна или с черен връх, лицето е с черна маска, като ушите също са предимно черни. Възрастните кучета са с дължина между 61 и 66 см, а женските - между 56 и 61 см. Тежат между 27,5 и 28,5 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на енергични разходки
 • Наслаждава се на по-дълги от два часа разходки
 • Голямо куче
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Бъбриво и гласовито куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Произход на породата

Белгийското овчарско куче се среща в четири разновидности: Laekenois, Tervueren, Groenendael и Malinois, кръстени на областите в Белгия, от които произхождат. Трудолюбивите белгийски овчарски кучета са признати още през Средновековието. През 90-те години на XIX в. професор от Белгийското училище по ветеринарни науки записва стандарти за различните видове. Отбелязва се, че всички те са сходни по тип, като основната разлика се корени в козината им. Тогава професорът ги разделил на разновидности и посъветвал да се развъждат като отделни породи. Породата "Малиноа" е първата от белгийските овчарски кучета, която е разработена като самостоятелен тип и се размножава в съответствие с него. Тя е и първата, която става популярна.

Характер на породата

Малиноа не е за хора, които "просто искат куче" - това е любвеобилен, предан другар, който ще защитава дома и семейството си и който се нуждае от опитен стопанин. Както при всички породи със склонност към пазене, не е препоръчително да насърчавате тези инстинктит, когато кучето е младо, тъй като може да започне да се опитва да ви защити в неподходяща ситуация. Естествените му инстинкти за охрана ще се задействат, ако и когато е необходимо.

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!