Вашият любимец - нашата страст
Бийгъл

Бигъл

Тези здрави и смели малки кучета имат мило изражение и са компактни и атлетични. Те имат къса козина, която е плътна и устойчива на атмосферни влияния и се различават по цветове и шарки (виж стандарта на породата за подробности). Те са високи 33-40 см и тежат около 10-11 кг.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящо за стопани с известен опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Куче със средна големина
 • Средно лигавене
 • Изисква поддръжка веднъж в седмицата
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Много гласовито куче
 • Не е пазач
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Страхотно семейно куче

Характер на кучето бигъл

Представителите на породата бигъл са добри по природа и тъй като са били отглеждани като ловни животни, ще се разбират с повечето други кучета. Те обичат децата, но трябва да бъдат срещани с котки в ранна възраст, за да изградят добри отношения с тях. Бигълът е добър пазач, лае на всичко необичайно, въпреки че след като крадецът е на закрито, един бигъл може да предпочете да играе с него!

Произход на кучето бигъл

Около средата на 16-ти век хрътките започват да се класифицират според предназначението им, т.е. хрътки за наблюдение, хрътки за мирис и др. По това време малка хрътка, отглеждана за убиване на зайци, получава името „Begles“, френски термин, означаващ „зеещо гърло“. Това се отнася до склонността на животните към „език“, т.е. лае като глутница. Английската версия, разбира се, е „Beagle“. Породата дължи своето потекло на Фоксхаунд, Хариер и малка хрътка, известна като „Кери Бигъл“.

Здравето на кучето

Упражнение за кучета

Хранене на кучета

Сресване на кучета

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!