Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Анадолско овчарско куче

Куче Анатолийска овчарка

Гигантско, мощно сложено куче тип мастиф, мъжкото куче от породата Анадолска овчарка, или познато още като Карабаш, е високо 74-81 см, когато е напълно израснало, а женското е 71-79 см. Възрастните кучета тежат 50-64 кг, а женските 41-59 кг. Късата, гъста козина може да бъде всякакъв цвят, със или без отличителна черна маска и уши, и често е светлобежова или тъмнобежова, понякога и бяла.

Необходимостта да се знае
 • Куче, подходящи за стопани с много опит
 • Необходимо е допълнително обучение
 • Наслаждава се на активни разходки
 • Наслаждава се на разходки по един до два часа на ден
 • Гигантска порода куче
 • Силно лигавене
 • Изисква поддръжка през ден
 • Порода, която не е хипоалергенна
 • Тихо куче
 • Куче пазач. Лае, предупреждава и е физически защитник
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с други домашни любимци
 • Може да изисква обучение, за да съжителства с деца

Характер на кучето

Работната история на тази порода продължава да съществува и днес – той е естествен пазител на територията си, независим и много интелигентен. Поради силния инстинкт за пазене, ранната и непрекъсната социализация и обучението на кучето са от съществено значение. Уверете се, че градината ви е устойчива на бягство с възможно най-висока двойна ограда. Не забравяйте да го занимавате, тъй като може да стане разрушителен или проблемен, ако се отегчи.

Произход на куче

Анатолийското овчарско куче, известно още като карабаш, е древна порода, произлязла от мастифа и кучетата пазачи на стада от Близкия изток. Високи, атлетични и мощни, те защитавали подопечните си от такива свирепи хищници като мечки и вълци. Сега те се използват за охрана на стада от овце и кози в Турция, където се считат за национална емблема и се наричат „Coban Kopegi“ (в превод „Овчарско куче“).

Намиране на куче

Лабрадор, легнал до дивана
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички кучета имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи кучета и разберете кои породи кучета отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Кученце върви на повод до собственика си
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете кученце?
Присъединете се към Growing Pup за помощ от нашите експерти на Purina за това как да намерите правилното кученце и да се подготвите за неговото ново пристигане, както и отстъпка от една от нашите серии кученца.
Куче с червен нашийник, седнало до собственика си
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към кученце с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдник на кученца с това ръководство.
Куче с червен нашийник
Намиране на домашен любимец
Посрещане на вашето куче у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Легнало куче с червен нашийник
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите куче от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много кучета, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Куче с червена яка, гледащо през прозореца
Съвет за кученце
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново кученце е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста страшно за вашето ново кученце. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за кученца.
Собственик проверява нашийник за куче
Намиране на домашен любимец
Ползите от това да имате куче
Навсякъде е известно, че кучетата са най-добрият приятел на човека, но знаете ли, че всъщност има много предимства да имате куче? От това да ви помогне да влезете във форма до това да се запознаете с нови хора, вашето кученце всъщност може да помогне за подобряване на вашето здраве и социален живот. Продължете да четете, за да откриете ползите от кучетата!