Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Турски ван

Котка турски ван

Турската котка Ван е голяма, мускулеста, но елегантна порода с бяло тяло и характерно оцветени глава и опашка. Тези котки са добре балансирани и силни на вид. Големите уши са поставени високо на главата, а очите са големи, овални и изразителни. Козината на турската котка Ван е дълга, мека и копринена, без вълнен подкосъм. Лапите са на кичури, а опашката е като голяма пълна четка. Тялото на турската котка Ван е предимно тебеширено бяло с цветни петна на върха на главата. Оцветяването на главата е разделено от вертикален бял пламък. Понякога по тялото се появяват малки цветни отпечатъци. Очите могат да бъдат кехлибарени или сини или по едно от всеки един цвят.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Турските котки Ван са изключително интелигентни и дружелюбни, и са отлични другари. Те са оживени котки и ще се радват да играят игри с хора или други котки и затова се нуждаят от стимулация и шанс да играят. Турските котки Ван имат мек глас.

Произход

Страна на произход: Турция

Други имена: Турска плувна котка

Най-удивителната характеристика на турската котка Ван е нейният афинитет към водата. Тя не само обича водата, но също така изглежда обича да плува. Породата произхожда от района около езерото Ван в Турция и е опитомена там от стотици години. През 50-те години на миналия век двойка котки турски Ван са върнати във Великобритания от двойка, която била на почивка и те започнали да развъждат тези котки с отличителни белези в Обединеното кралство.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!