Вашият любимец - нашата страст
Тонкинезийска

Тонкинска котка

Породата тонкинска котка е средна по размери с ориенталски тип структура, с нежна обла глава и широки, раздалечени уши. Очите са по-отворени отколкото тези на класическата ориенталска порода, а цветът им варира от зелен до светлосин. Тялото е добре балансирано, стегнато и мускулесто. Козината й е къса и плътно прилепнала с фин, мек и копринен на допир косъм. Муцуната, ушите, краката и опашката са по-тъмни от самото тяло, но към основата косъмът плавно прелива до този на тялото. Цветовата гама на козината на тонкинската котка е широка.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Тонкинската порода котки има същия привързан, дружелюбен характер като нейните близки роднини бирманската и сиамската. Тези котки са много ориентирани към хората и са идеални домашни любимци – казват, че са много любознателни и интелигентни. Могат да бъдат обучени да правят трикове и да изискват играчки и игри за забавление. Обичат компанията и ако трябва да бъдат оставени сами за дълги периоди от време, компаньонът е необходимост. Те са доста гласовити и ще бърборят щастливо с вас и ще ви следват наоколо.

Произход

Страна на произход: Америка

Други имена: Златна сиамска

Породата Тонкинска котка е резултат от кръстосването на сиамска котка с бирманска котка и следователно показва характеристики и от двете породи. Предимно игнорирани, когато за първи път са разработени като "златни сиамски" котки в Америка през 50-те години на миналия век, популярността им нараства едва през 60-те години, когато се появяват отново като тонкинезки.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!