Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Снегоходка

Сноушу

Котката Сноушу е средно голяма порода и съчетава солидната здравина на американската късокосместа с гъвкавата елегантност на сиамската. Главата е заоблен триъгълник, очите са големи и полегати, а големите им заострени уши са широко раздалечени. Тялото им е дълго и атлетично, а козината им е къса и лъскава, като маската, ушите, краката и опашката са много по-тъмни на цвят от тялото. Котките сноушу се предлагат в сини, тюленови, лилави и шоколадови разновидности, а белите зони покриват по-малко от една трета от котката. Очите на всички котки Снегоходки са наситено сини.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котката Сноушу е интелигентно животно и обича да бъде сред хората. Тя е гласовита, но не толкова силно като сиамката, а вместо това говори с мек мелодичен глас. Те наистина се нуждаят от компания, така че ако сте навън цял ден, решението може да е две котила. Игриви са и могат да бъдат научени да носят и имат нужда от играчки и игри за забавление. Котките сноушу също се радват на вода, особено на течаща вода, и понякога могат да плуват. Те са много активни и имат пристрастие към кацане и високи места.

Произход

Страна на произход: Америка

Котката Сноушу идва от характерните бели лапи на тази порода. Котката Сноушу е американска порода, произлязла от кръстосването на сиамски с американски късокосмести през 60-те години на миналия век. Котката Сноушу има точки в сиамски стил, съчетани с бели лапи и бели петна. Котетата сноушу се раждат изцяло бели и започват да показват своите цветове и петна едва след няколко седмици. Няма две котета с еднакви белези. Тази порода се увеличава в цяла Америка, но все още е рядка другаде.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!