Вашият любимец - нашата страст
Сингапура

Сингапура

Сингапурската котка прилича на малка абисинка. Главата й е закръглена с ясно изразени мустаци и къса широка муцуна. Ушите са големи и дълбоко купирани. Очите са големи и бадемовидни, леко наклонени и широко отворени. Въпреки че това са малки котки, тялото е набито и мускулесто. Опашката е тънка с тъп връх. Козината е къса и гладка с ленти от черно, кафяво или слонова кост във всеки косъм. Космите са по-тъмни по гърба, опашката и краката. Гърдите и коремът са с цвят на бледа слонова кост. Очите могат да бъдат лешникови, зелени или жълти и са очертани в черно.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • По-скоро комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Сингапурската котка е много привързана и дружелюбна, но за разлика от своите ориенталски събратя, тя има много тих глас и е по-сдържана. Сингапурските котки обичат човешката компания и са доволни да седят на коляното или рамото на собственика си – изглежда, че обичат топлината. Те изглежда предпочитат да са над земята и често ще намерят позиция, която ще им даде добър изглед, като например горната част на рафтове с книги или гардероби. Те са активни, жизнени и винаги с желание за игра. Учат се бързо и са любознателни и палави.

Произход

Страна на произход: Сингапур

Сингапурската котка произхожда от Сингапур и името й означава Град на лъва, местното малайско име на техния остров. Била е известна като „дренажната котка“ поради навика си да спи в канализацията и да живее в улуците. Това е и причината за малкия ръст на котката; сингапурската котка е най-малката порода котки в света. Смята се, че породата сингапурски котки съществува от около 300 години и произлиза от котки от цял свят, пристигнали в Сингапур на кораби и отгледани с местните диви котки. Властите ги смятали за вредители и периодично убивали популацията. През 1974 г. избиването било толкова широко разпространено, че само три котки от породата Сингапура оцеляли и тези котки били ескортирана в Америка заедно с четвърт котки, открита през 1980 г. От тези четири котки се основава признатата порода. Първата сингапурска котка е внесена във Великобритания през 1989 г. и сега те бързо набират популярност.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!