Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Селкирк Рекс

Селкърк Рекс

Това е средна до голяма котка с тежки кости, което придава на котката изненадващо тегло и впечатление за сила. Има едро телосложение, къса муцуна и кръгла глава. Котките Селкърк Рекс могат да бъдат дългокосмести или късокосмести. И трите вида косми - предпазни, остри и пухени се срещат при породата котки Селкърк Рекс и всички те са вълнисти, което придава на козината меко усещане. Къдравостта на козината варира в зависимост от възрастта, пола, климата и сезона. При породата дългокосместа котка Селкърк Рекс къдриците на опашката са пухкави и се отдалечават далеч от опашката. Косъмчетата са по-дълги и рамкират лицето. Котките Селкърк Рекс се предлагат във всички цветове и шарки на козината.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котката Селкърк Рекс има будна и активна личност със сладък и приятен характер. Тази спокойна порода е щастлива да седи в скута ви и обича да се гушка. Освен това е повече от щастлива да играе игри и е страхотен семеен домашен любимец.

Произход

Страна на произход: САЩ

Други имена: Овча котка

Породата котки Селкърк Рекс (дълга коса) е кръстена на планините Селкърк в Уайоминг, където е родена първата в котило в приют за животни през 1987 г. Това коте е имало необичайно къдрава козина. Експериментална програма за развъждане с тази котка и нейното потомство установила, че тази мутация на къдрава козина е доминираща черта – половината от всички котета имат къдрава козина. Характеристиката е рецесивна при други породи рекс. Котката Селкърк Рекс е много популярна в САЩ и Канада, където нейната впечатляваща гъста и къдрава козина й е спечелила прякора „овча котка“.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!