Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Оцикат

Оцикет

Оцикет е средна до голяма котка с добре петниста козина. Гръдният кош е дълбок и широк, а краката мощни и добре замускулени. Главата е с клиновидна форма на "квадрат" към челюстта. Големите, широко поставени кичури на ушите й помагат да придобие див вид. Козината на Оцикет е къса и елегантна със сатенена текстура. Петната са добре разпръснати в отличителна шарка отстрани на тялото, раменете и задните части, простиращи се надолу по краката и чак до корема. На челото се вижда отличителните таби „М“. Опашката показва редуващи се петна и пръстени с по-тъмен цвят, завършващи с тъмен връх. Оцикет се предлага в много цветове.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Основно навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Въпреки че Оцикет е отгледан да изглежда като дива котка, темпераментът му не отразява това. Породата е интелигентна и игрива, любопитна и дружелюбна и може да изисква внимание. Те предпочитат, като всички активни котки, да имат компания и са много щастливи с човешки спътници, но ако хората са на работа цял ден, наличието на втора котка може да помогне за осигуряване на компания.

Произход

Страна на произход: Америка

Други имена: Очи

Породата котки Оцикет е сравнително нова порода котки, която е резултат от някои експериментални чифтосвания през 60-те години в Америка. Развъдчиците са се опитвали да създадат абисинска островърха сиамка, но вместо това са създали коте с невероятна козина от златни петна на фона на слонова кост. Приличало е на дивия Оцелот, откъдето идва и името Оцикет. Американските късокосмести са въведени в развъдната програма, което носи прекрасните сребристи цветове, силна мускулатура и кости. През 1988 г. първите Оцикет пристигат във Великобритания.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!