Вашият любимец - нашата страст
La Perms

Ла Перм

Ла Перм котките имат елегантен външен вид, подобен на сиамските, с клиновидна глава. Къдравата козина и при двата вида (дълга и къса козина) може да варира по дължина и плътност в зависимост от сезона и зрелостта на котката, но няма подкосъм. Къдриците варират от стегнати до дълги като тирбушон. Най-стегнатите къдрици се появяват от долната страна на гърлото и в основата на ушите. Дългокосместата версия има къдрава опашка с перки, а по-късокосместата е тип „четка за шише“. Всички видове могат да се похвалят с набор от дълги, къдрави мустаци. Породата котки Ла перм може да бъде с всякакъв цвят или шарка. Цветовете на очите й преминават през гамата от злато през аква, а също и „странни очи“.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Тиха котка
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Ла Перм са нежни котки. Те обичат хората и търсят човешка компания. Те са много привързани и се радват да бъдат гушкани и лесно се научават да донасят, както и много други умения. Те са любознателни по природа и винаги искат да знаят какво се случва около тях. Като цяло са с тих глас, но могат да бъдат гласовити, когато искат внимание.

Произход

Страна на произход: САЩ

Къдравата или вълнообразна козина на котката Ла Перм е нейната най-забележителна черта. Този родоначалник на породата е намерен в котило от обикновени котки във ферма в Орегон през 1986 г. Едно коте от котилото на шест е родено плешиво. В рамките на осем седмици котето започва да расте с много мека, къдрава козина. На възраст от три до четири месеца котето има пълно покритие от къдрава козина, което се среща във всички Ла Перм котки. За разлика от други породи котки с къдрава козина, като породата котки Девон Рекс или Корниш Рекс, козината на Ла Перм може да бъде къса или дълга. Породата не е често срещана извън Америка.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!