Вашият любимец - нашата страст
Корат

Корат

Козината на котките от породата Корат е къса, лъскава и фина и приляга плътно към тялото. Предлага се само в един цвят, който е нюанс на синьо със сребрист цвят. Кожата на носа, устните и възглавничките на лапите са тъмно синьо-сиви или лавандулови. На външен вид е подобна на руската синя котка, но има единична, а не двойна козина, по-заоблена е по форма и има перидотовозелени, а не изумрудени очи. Главата има характерна сърцевидна форма с големи уши, големи очи и будно изражение. Тялото е силно и мускулесто, нито дълго като на сиамска котка, нито набито като на британска късокосместа котка.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките Корат имат тих, сладък характер, но са много интелигентни и игриви. Те са идеални домашни любимци и могат да бъдат отдадени на своите човешки спътници.

Произход

Страна на произход: Тайланд

Други имена: Си-Сават

Породата котки Корат е кръстена на провинция в Тайланд, където породата често е известна като "Si-Sawat" (което означава късмет) - чифт котки Корат са били традиционен подарък за булка. Котката Корат може да е била включена в британска котешка изложба през 19 век като синя сиамска котка. Те се появяват за първи път в Америка през 50-те години на миналия век и пристигат във Великобритания оттам през 1972 г. Те са една от малкото породи, които се предлагат само в един цвят, в този случай сребристо синьо.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!