Вашият любимец - нашата страст
Кимрика

Кимрик

Породата котки Кимрика е солидно сложена и набита с подобен тип тяло като породата Британска късокосместа котка с големи очи и широко разположени уши. Липсата на опашка е най-забележителната характеристика на породата. Задните й крака са по-дълги от предните. Козината на Кимрика котка е гъста и осигурява слой подплата върху основата на тялото, добавяйки към кръглия вид. Понякога при котките Кимрика може да се види заешки подскок поради гръбначната деформация, подобна на спина бифида, която се свързва с липсата на опашка. Кимрика котките се предлагат във всички цветове и шарки, с изключение на островърхите сиамски котки.

Необходимостта да се знае
  • Спокойна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • По-голяма и внушителна порода
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котката Cymric е много тиха, игрива и интелигентна. Може да бъде малко срамежлив и резервиран към непознати и има тенденция да се свързва много тясно с един човек. Това е порода, която изглежда запазва поведението си, което има като коте дори в зряла възраст.

Произход

Страна на произход: Остров Ман (Великобритания)/Канада

Породата котки Кимрика е полудългокосместа версия на котката Манкс. Въпреки името си, което произлиза от Кимри, келтското име на Уелс, тя произхожда от остров Ман. Безопашатите котки са често срещани на остров Ман, където инбридингът между островните котки е позволил разпространението на естествено срещаща се генна мутация на безопашката. Що се отнася до котката Манкс, котилата на котенца Кимрик могат да имат набити опашки с различни дължини (класифицирани като набъбнали, напъни и дълги) или изобщо да нямат опашки (набити). Програмите за развъждане в Канада през 60-те години на миналия век водят до популярността на Кимрик в САЩ, където се показват само напълно безопашати животни.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!