Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Khao Manee

Као Мани

Котките Као Мани са гъвкави и мускулести с чисто бяла къса, гладка, плътно прилегнала козина. Ушите са средни до големи, а носът има лека извивка. Цветът на очите е най-отличителният атрибут на котките и може да бъде всичко от синьо до кехлибарено, жълто или зелено или смес от синьо и всеки друг цвят. В Тайланд страните очи на котката Као Мани се смята за най-добрата и често се дава като котка за късмет. Понякога белите котенца се раждат с малко по-тъмно петно в горната част на главата, което изчезва до около 1-годишна възраст. Това е нормално.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките Као Мани са известни като активни, общителни, комуникативни, интелигентни и игриви. Те са човеколюбиви, с прекрасно мъркане и привлекателни гласове.

Произход

Страна на произход: Тайланд

Други имена: Бял скъпоценен камък, Као Плорт, Диамантено око

Као Мани е рядка порода котки с произход от Тайланд и има древен произход, който може да бъде проследен стотици години назад. Известна като „белия скъпоценен камък“, Као Мани успява да донесе късмет и е била популярна порода сред тайландските кралски особи.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!