Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Вашият любимец - нашата страст
Египетски мау

Египетска котка Мау

Породата Египетска котка Мау е елегантна, атлетично изглеждаща котка, характеризираща се с произволни шарки на петна. Твърди се, че котките мау имат уникално „притеснение“.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Египетската котка Мау е любяща и игрива порода котки. Твърди се, че е изключително умна и обича да учи трикове и да ходи на повод. Радвайки се на суетенето и вниманието, породата ги прави идеална семейна котка. Тъй като са активни, котките Мау се нуждаят от някакъв стимул като играчки или другари, с които да играят, особено ако ще бъдат оставени сами за дълго време.

Произход

Страна на произход: Египет/Италия

Мау е египетската дума за котка и има поразителна прилика със статуите на петнисти котки, изобразени в древноегипетското изкуство. Породата произхожда от петниста котка, намерена в Кайро, за която се твърди, че е била отведена в Рим през 1953 г. от руска принцеса. Тя е отгледала редица петнисти котки в Италия и по-късно се преместила в Северна Америка, където животновъдите разработили съвременната Мау. Твърди се, че характерните белези на главата й приличат на бръмбара скарабей, смятан за свещен от древните египтяни. Котките Мау са внесени в Обединеното кралство едва през 1998 г.

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!