Вашият любимец - нашата страст
Чинчила

Котка Чинчила

Котката Чинчила се предлага в един цвят - бяла със зелени очи. Има широка глава с малки широко поставени уши и късо отворено лице. Очите са големи и кръгли с блестящ цвят. Въпреки че котката Чинчила е с по-фини кости от повечето персийски котки, краката й все още са доста къси, дебели и силни. Опашката е къса и пухкава. Козината е дълга, гъста и пищна с плътен мек подкосъм.

Необходимостта да се знае
  • Спокойна котка
  • Приятелски настроена, но независима котка
  • Тиха котка
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане всеки ден
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котката Чинчила има сладък нрав, любяща и привързана. Персийските типове обикновено са известни като доста неактивни и тихи. Казват, че породата котки Чинчила е по-общителна и екстровертна от повечето персийски котки.

Произход

Страна на произход: Англия

Породата котка Чинчила наистина е специфичен тип персийска котка. Породата се предлага в един цвят - чисто бяла козина, която е фино покрита с черен цвят, за да се получи сребрист блясък. Изумруденозелените й очи са ясно очертани с черна линия. Породата котка Чинчила е първата котка, която е била селективно развъждана за определен цвят. За първи път е показана през 1894 г. в Кристъл Палас, Лондон.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!