Вашият любимец - нашата страст
Бурмила

Бурмила

Породата котки Бурмила е със средно телосложение, подобно на бирманските котки със здраво, добре замускулено тяло и силен прав гръб. Женската е много по-малка и по-фина от мъжкия. Главата има леко заоблен купол, клиновидна муцуна и широко поставени уши. Изразителните очи могат да бъдат с всякакъв цвят от златисто до зелено. Козината е къса и прилепнала с блед подкосъм и равномерен „типинг“ (по-тъмен цвят на върха на космите) върху останалата част от тялото и отчетлива маркировка „М“ на челото.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • По-скоро комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Породата котки бурмила е по-малко буйна от бирманската котка, но по-малко спокойна от котката чинчила. Котките Бурмила обичат вниманието и да бъдат част от семейството, въпреки че могат да бъдат доста взискателни и често следват стопаните си из къщата. Подобно на повечето азиатски котки, бурмилите са много интелигентни и често могат да решават проблеми като отваряне на врати.

Произход

Страна на произход: Великобритания

Котката Бурмила е късокосместта от групата на азиатските котки. Породата е създадена през 1981 г. чрез случайно чифтосване между мъжка котка чинчила и лилава женска бирманска котка. Котетата изглеждали и са се държали като бирмански котки, но имали зашеметяващата сребриста окраска като на котките от породата чинчила. Всъщност е генериран толкова голям интерес, че на двойката е било позволено да се чифтосва отново и оттам се формира нова порода.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!