Вашият любимец - нашата страст
Бирманска

Бурманска

Бурманската котка е средно голяма, със заоблена глава и елегантно, но добре замускулено тяло. Породата не е толкова голяма и здрава, колкото Британската късокосместа котка. Очите са големи и блестящи и могат да бъдат във всякакъв нюанс на жълто - често изглежда, че се променят при промени в качеството на светлината. Опашката е права и завършва със заоблен връх на четка. Фината, къса лъскава козина е отличителна черта на Бирманската котка и лежи плътно до тялото. Бирманската котка се предлага в 10 цвята, но при всички цветове долната част ще бъде по-светла от гърба и засенчването ще бъде постепенно.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Основно навън
  • Перфектна за деца

Характер

Бурманската котка е изключително дружелюбно и привързано същество, което се нуждае от внимание от страна на хората, за да бъде щастливо. Породата бурмански котки е много взискателна и ще следват собствениците си из къщата, плачещи за внимание – може дори да се покатерят по крака на собственика си, молейки се да бъдат взети и гушкани! Като много гласовити котки, те често ще поздравяват собствениците, когато се връщат у дома или ще поискат това, което искат, и ще се присъединят към всички дейности. Лоялни към стопаните си, те понякога са известни като „куче котка“, тъй като много от тях са щастливи да играят на донеси. Те са много интелигентни и могат да решават проблеми като отваряне на врати.!

Произход

Страна на произход: Великобритания

Тъмнокафява котка, наподобяваща по форма сиамска котка, за първи път е взета от Далечния изток в Калифорния през 30-те години на миналия век. Тъй като по това време в Америка не е имало други бирмански котки, породата "Wong Mau" е чифтосана със сиамска котка Seal Point. Чрез селективно развъждане нова порода с тъмна козина става известна като бурманска котка, която познаваме днес. Бурманската котка за първи път е призната за порода в Америка и идва в Европа през 40-те години на миналия век. Оттогава програмите за развъждане са разработили гама от цветове на козината.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!