Вашият любимец - нашата страст
Бомбай

Порода Котка Бомбай

Бомбайската котка е със средно телосложение, с лъскава, катранено черна козина, която блести като лакирана кожа. Главата й има леко заоблен купол, заоблени уши и широка тъпа муцуна. Красивите медни/златни очи са добре раздалечени и са пълни и изразителни. Тялото е твърдо и мускулесто със силен прав гръб. Кожата на носа и ръбовете на очите са черни, а възглавничките на лапите са черни или тъмнокафяви.

Необходимостта да се знае
  • Игрива и любопитна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Порода със средни размери и телосложение
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • С опцията да излиза навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер

Котките от групата на азиатските котки са изключително дружелюбни и привързани. Бомбайските котки имат уникални гласове и обикновено са много гласовити. Те не са като традиционните котки.

Произход

Страна на произход: Великобритания и САЩ

Бомбайската котка е една от азиатските групи котки, създадени от развъдчици, опитващи се да създадат котки от бирмански тип, в цветове, които не се признават за бирманците. В Обединеното кралство бомбайската котка е черната версия на азиатската порода котки.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!