Вашият любимец - нашата страст
Бенгалска

Бенгалска котка

Породата бенгалска котка е голяма, елегантна и много мускулеста котка с дебела опашка, която се носи ниско. Дивият външен вид на бенгалската котка е подсилен от нейната отличителна гъста и луксозна петниста или мраморна козина. Широката й глава има малки уши и ясно изразени възглавнички на мустаците, а очите й са с черни рамки и с форма на бадем. Опашката е дебела, стеснена към черен връх. Няма друга порода котки, която да показва златен или перлен ефект (блясък), който се среща при някои бенгалски котки и може да бъде много взискателна поради високите нива на активност.

Необходимостта да се знае
  • Много активна и любознателна котка
  • Социална и зависима от мен котка
  • Много комуникативна
  • Слаба и елегантна порода
  • Има нужда от четкане веднъж седмично
  • Порода, която не е хипоалергенна
  • Основно навън
  • Може да изисква адаптиране преди да живее с деца

Характер на породата бенгалска котка

Бенгалските котки имат привързан характер. Имат изключително енергичен, игрив характер. Бенгалските котки са интелигентни и изглежда, че гледат на всичко около себе си като на „може ли да се играе с това?“ Те са пъргави, обичат да се катерят и могат да бъдат гласовити с отличителен глас, който е описан като гукане или чуруликане, или като странен чакълест звук. Бенгалските котки са много гласовита порода и имат богат речник, който понякога може да бъде доста рязък, особено в непознати ситуации. Те се нуждаят от компания през деня, за да предотвратят скуката, както и от възможности за катерене и симулиране на лов.

Произход на породата бенгалска котка

Страна на произход: САЩ

Бенгалската котка е сравнително нова порода котка, която първоначално е създадена чрез кръстосване на азиатска леопардова котка с домашна котка в САЩ. Бенгалската котка получава името си от латинското име на нейния див прародител Felis Bengalensis (азиатска леопардова котка). Целта при разработването на породата домашна бенгалска котка е била да се запази силната физическа прилика с нейния красив див предшественик и в същото време новата домашна порода е проектирана да бъде приятен и надежден семеен спътник. Бенгалските котки вече са класирани като петата най-популярна порода в Обединеното кралство.

Здраве

Хранене

Сресване

Най-добрите породи котки за деца

Намиране на котка

Две котки, седнали на диван
Намиране на домашен любимец
Това ли е правилната порода за вас?
Всички котки имат своя уникален характер! Изпробвайте нашия инструмент за избор на породи котки и разберете кои породи котки отговарят по-добре на вашите предпочитания и начин на живот.
Две котки, лежащи на диван
Намиране на домашен любимец
Мислите ли да си вземете котка?
Каква порода бихте искали? Можете ли да се справите с предизвикателствата на едно нахално коте или по-спокойна възрастна котка би подхождала повече на вашия начин на живот?
Котка лежи на червената възглавница
Намиране на домашен любимец
Намиране на добър развъдник
Ако сърцето ви е насочено към коте с родословие, тогава най-добрият ви залог е да намерите реномиран развъдчик. Разберете какво да търсите при развъдчик на котета с това ръководство.
Котка лежи в ръцете на жена
Намиране на домашен любимец
Довеждане на вашата котка у дома
Докато чакате големия ден, може да се наложи да се разсеете, така че за щастие има няколко неща, които трябва да сортирате, преди да приветствате новия си любимец.
Котка гледа собственика си
Осиновяване
Невероятно удовлетворяващо е да осиновите котка от приют за животни или спасителна организация. Това често означава да им предложим втори шанс за живот. Има много котки, които чакат любящо семейство и техен вечен дом, но какво можете да очаквате от процеса?
Ginger kitten sitting on woman's shoulder
Съвет за коте
Всичко, което трябва да знаете
Вземането на ново коте е невероятно вълнуващо за цялото семейство, но може да бъде доста плашещо за новодошлия любимец. Разберете как да се справите с всичко - от поведение до здравословни въпроси с нашите експертни съвети за котета.
Котка лежи в леглото
Намиране на домашен любимец
Котешки факти, които трябва да знаете
18% от домакинствата в Обединеното кралство притежават котка, но все още има толкова много неща, които не знаем за тях. От необичайния начин, по който ходят, до това колко голяма е най-голямата котка, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези забавни факти!